(bijna) beach, Sydney, Debbie, Autumn

#Bijna is het sleutelwoord deze keer. Reizen is plannen plennen en die soms vaak (on)regelmatig weer wijzigen. Zo ook nu. En geen getalletjes!

Bijna1; aan het strand, alleen ff de straat uitlopen, een steenworp afstand. We zitten momenteel (net pas) in Woonona. Voor drie weken. Met de zorg voor twee honden.  Uiteraard hier weer wat fotootjes van bijgevoegd. Een uitgebreid(er) verslag volgt volgende keer. Maar we vonden dat we nu alvast weer eens iets van ons te moesten laten horen, voordat jullie ons vergeten.

DSCF4055
Ruff & Daisy

Bijna2. Ons aanstaande oppasadres WAS in Sydnie(t). Een klein uurtje met OV noordelijk vh sentrum in de hills. Afgelopen week kregen we het bericht dat men ineens hunnies vakansie gecanceld hadden en ons werk niet doorging. Fuk. Gelukkig hadden we binnen enele dagen wat anders. Op zich ook maar een dik uur van (nu onder) Sydney, maar in een dorp wat compleet nix met de stad te maken heeft. En we moesten sogtents vroeg by de ene weg om ons eind vd middag by de volgende te melden, dus ff n werkdaggie-uren sturen, niet teveel stoppen en geen campeer-en.

DSCF4065
onze straat gezien vanaf de zee

Bijna3. De tropische category 4 (sorry, een syfer) orkaan Debby kwam in de verre noordelijke tropen het land binnen. De eerste voorspellingen waren dat ze via een rondje zo groot als NL binnen n paar dagen weer vertrokken zou zijn. In werkelijkheid duurde het n kleine week en viel er in een gebied van NL tot zuid-france overal n halve meter water. Hierdoor is n groot (nu overstroomd) gebied de komende paar weken aan het leeglopen en dan nog n maandje opruimen. Mogelijk komen/gaan/kunnen wij hierdoor niet zo noordelijk alsdat we eerst van plan waren. Debbey begon als een eens in het decennium voorkomende cycloon en werd een “once in a lifetime” natte ramp.

DSCF4078
Woonona Rock Pool

Bijna4. Ergens in maart begint hier de herfst, zoals bij jullies de lente. Dus na het begin vd zomertijd in NL en het einde van daylightsavingtime hier zijn we elkaar n paar uur genaderd. De hele maand maart hadden we nog halve/hoge twintigers °C, het lijkt vooralsnog dat we april met begin twintigers moeten doen. Mooi nazomer/kermisweer dus. Op tv wordt reclame gemaakt voor “mensen van mijn leeftijd” om de griepprik in de apoteek te gaan halen.

Leuk?! Alle afleveringen van “flying docters” zyn hier op dvd in de aanbieding voor net geen eurie per stuk. Wie?

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    8 april 2017

    Welkom Terug Fret,je getallen en weetjes zijn leuk. Hoop dat het leuk is daar en dat jullie later de dingen kunnen doen die jullie wilde doen .veel plezier.xx

Reacties zijn gesloten.