Concert in the Opera House (en Bingo bij de Dutch Society???)

Tijdens het verkennen van de buurt rond ons oppas huis, valt onze blik op de gevel van een pand waar groot op staat; Dutch Australian Society Illawarra. Dat moesten we natuurlijk even nader onderzoeken. Fret loopt brutaal het halletje van het gebouw binnen en treft daar een oudere dame. Jahoor, Nederlandse van oorsprong, en ze sprak zelfs de taal nog. Na een kletspraatje vroeg ze; komen jullie ook voor de bingo? (uhhm, IK DACHT HET NIET HOOR!) Ondanks dat mochten we nog wel even binnen kijken. Hilarisch. Inclusief een als winkel ingericht hoekje met dropjes, potjes hak en speculaasjes. Behalve bingo hebben ze natuurlijk ook het maandelijkse klaverjas toernooi, maar helaas voor Fret doen ze niet aan bridge.

DSCF4068
Dutch Australian Society Illawarra @ Woonona

Aangezien Sydney (“maar”) anderhalf uur treinen van Woonona ligt, en er behoorlijk wat te zien valt, besloten we om er twee keer heen te gaan. De eerste keer; Van Centraal Station via Hyde Park naar Darling Harbour, via de Fish Market en lunch bij de Unversiteit naar de wijk Newtown en via een omweg naar station Redfern om eindelijk onze voeten wat rust te geven tijdens de terugweg in de trein.

DSCF4132
Sydney Darling Harbour

Voor de tweede keer Sydney hadden we een doel; een concert in de Sydney Opera House. Halverwege de middag aangekomen eerst nog een aantal must see/do’s: van Circulair Quay via the Rocks de Harbour Bridge op om daarvanaf een paar plaatjes te schieten. Terug via Circulair Quay door the Royal Botanic Gardens naar Mrs Macquaries Point om the Opera House vanaf de andere kant op de foto te zetten, zo rond het punt dat de zon onder ging.

DSCF4165
Sydney Opera House

Na een vietnamese take away en twee biertjes op n terrasje was het tijd om richting the Opera House te gaan. De house owners van het huis waar we op passen hadden twee kaartjes gekocht voor een concert van Billy Bragg & Joe Henry, maar besloten later om op vakantie te gaan. Dus kregen wij ze! De folk/punk/protest zanger Billy Bragg was ons wel bekend, maar wie Joe Henry was en wat ze samen deden; geen idee… Even googelen en we waren erachter: Songs inspired by American railroad travel, Klik hier om een idee te krijgen en hier om de recensie te lezen. Beide heren deden ook nog wat eigen nummers solo, al met al best een leuk avondje vermaak. En hebben we mooi de Opera House van binnen mogen aanschouwen en horen (wat een geweldig geluid!)

Omdat we dan toch in de concert stemming waren, en omdat het lekker dichtbij op fietsafstand was, hebben we gisteren avond ook nog maar een concert van Wolfmother meegepakt. Drie bands in het voorprogram die, laten we het zo zeggen, niet allemaal even goed waren, maar Wolfmother, ondanks dat alle nummers wel behoorlijk “hetzelfde” zijn, stond garant voor een uurtje strak rocken.

Nog een paar dagen te gaan hier in Woonona, en dan mogen we eindelijk weer een paar nachtjes kamperen. Op naar Kyogle, waar ons volgende oppas huis is (zie hier)

 

Oja, er staan ook nog een zooi nieuwe foto’s in de galerij.

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Els Hogenboom
    22 april 2017

    Leuk wat jullie gezien en gehoord hebben,ik heb de filmpjes bekeken zijn leuk. Prachtige foto’s geniet van de volgende toer.x

  2. Jet
    5 juni 2017

    Wouw, Billy Bragg, doettie t nog!? Dat roept jeugsiment op! Toppertje van de hele reis lijkt me zo! xxx

Reacties zijn gesloten.