Doodlopende weg; 943 km omrijden

Nog 80 km rechtdoor wilden we, maarja; geen weg meer.     Maar eerst de leuke dingen.     Tips voor een wiekentje weg; het 1e van januari zitten we in Bangkok en het 2e in HoChiMin, waar we ook t 1e van februari zitten!

In Mae Salit (die in Tha Song Yang district) hebben we iets meegemaakt, wat we niet voor mogelijk hielden; er was géén 7eleven-winkel! Die zie je hier ècht óveral, in T-land zijn er 10.000. Ook wilden we n x om 19 uur eten, echter; alles dicht. Het leven is van 6 tot 6, als t licht is. Maar gelukkig, ze weten wel waffoor tijd v h jaar het is; de kers-boom werd opgezet (eind nov.).

Viavia zijn we door naar en beland in Umphang. Dit is op een doodlopende weg 5 uur lang in een open bussie. Met 14 mensen al best krap en vol, maar dr moest ook n nieuwe brommert mee, dus ertussenin. En toen konden er nog prima 8 man op t dak.

DSCF4708 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Songthaew to Umphang (nu nog maar 2 man op t dak)

Maar lekker rustig hier dus, zo ver van alles. In het wiekent een zooitje Thai die komen raften en de mooiste/grootste/hoogste waterval vh land bekijken, vedders nix. Wat schetst onze verbazing dat r soggents om 7.30 uur een stelletje pubers (15-16) in komt checken in de kamer naast ons. Waar komen die vandaan, zo vroeg? Maar die bleven de hille dag op hun kamer, tv aan, luid gepraat en af&toe een giegel. Om 16.30 gingen ze weer! Spijbelaars? En/of volgend jaar weer n klein thaaitje erbij.

Ohja, over die weg nog ff! Die omweg kan in 4 dagen, maar wij gaan r ff n hele dikke week over doen. Lees verder onder de kaart.

Na Umphang loopt de weg nog 85 km door, maar dan is t echt afgelopen. Dan zie je in de verte waar je heen wilt (hemelsbreed 50 km), allemaal oerwoud. Dus dan maar ff 250 km terug en 700 km anderse route reizen. Van die 700 moeten we de laatste 225 km strax ook weer via dezelfde weg terug. Das t mooie van (te) veel tijd; normalen doen dit niet.
Als je echt crazygek bent, schijnt dat stuk via een “pad” (80 km) met een 2-wheel-drive-all-terrain-mountain-motor-bike wel te kunnen in een dag of 2! De optie via MyanBirMar viel ook af. Je kanmag zo wie so niet overal komen en de door TomTom voorgestelde grensovergang is (tijdelijk?) gesloten voor blanken. En de volgende overgang is 200 km naar t zuiden!

DSCF4719 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Mae Sot to Umphang

Dilemma! Er is wel over een weg door dat oerwoud gesproken. Uiteindelijk wertie (vanwege het milieu) niet aangelegd. Eerst daggik; “prutsers”. Als “groene” moet ik dat natuluk toejuichen. Maarja, een “weggetje”. Totdat je ziet wat er gebeurd als er n weg komt. Die laatste 250 km was ook een karrespoor, van bergvolk naar bergdorp. Toen wertie n echte weg en binnen 10-15 jaren is aan weerszijden 5 km breed alle oerwoud weg en geagricultiveerd. Waar eerst alle dorpies gezellig wat groenten kweken komen nu de bananen/teak/rubbermultinationals hele bergen kappen en volverbouwen! En als de Thai het zware werk voor € 0,75 (min.loon) niet willen doen trek je gewoon een blik (illegale) Myanmarezen over de grens, die blij zijn met € 0,50 p.u.. Wat zou u stemmen bij n referendum over die weg; j/n?

Wij melden ons wel weer vanuit SangklaBuri.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    4 december 2017

    Wat een belevenis,doe voorzichtig en geniet er van.xx

Reacties zijn gesloten.