Dagtripje naar Myanmar

Nou ja, bijna dan… Spectaculair volgens alle (reis)gidsen en websites, dus daar moesten we heen. Een ritje naar (de) MaeSamLeap, bij de grens(rivier) Salawin bij/met Myanmar. En dat was ie. Niet per se vanwege alle uitzichten, maar vanwege dat af en toe (ruim) de halve weg vollag met ingestorte berg/rotsblokken. En dan weer (meer als) de helft van de weg die in het ravijn lag en wij langs een paar zandzakken en bamboepaaltjes slalomden.

DSCF4638
road to Mae San Laep

We  zakken momenteel langs de Thaaise westgrens. Dit vonden we 2 jaar geleden zo mooi (toen in 3x 200 km doorgeraast) dat we er nu terug zijn en op elke plaats stoppen. Dus gaan we dit jaar zo lekker langzaam dat we niet altijd wat spannends/nieuws te melden hebben.

Maar en plus voor de volledigheid dus; we komen uit Soppong en Khun Yuam (idd langs de 105, zie hier) en zitten nu in Mae Salit (daar hebben ze inmiddels dus stroom, zie hier).

Meisjeskapsels; de afgelopen 400 km hebben alle meisjes van 4-12 jaar hetzelfde kapsel; bloempot (met een scherfje uit de pot bij de oren). Daarna ga je denk nooit meer en worden t (2) vlecht(j)en(s).

Rijst en mais; Andere jaren zagen we vlgs mij veeeeel meer rijstvelden, 2x per jaar oogsten. Het lijkt of vele boeren nu, na een eerste rijstteelt daarna niet voor een 2de gaan, maar mais doen. Wel staan alle velden vol met waarschuwingsborden van de (monsanto-bayer)-gifmafia  ;-(

DSCF4642 by www.fretensonja.nl on 500px.com
View to Birma from Mae San Laep

 

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    26 november 2017

    Met plezier gelezen,en mooie foto’s gekeken. Geniet er van XX

Reacties zijn gesloten.