Ko Phangan; party of relaxen?

Omdat we de tijd hebben om Zuid Thailand eens goed te verkennen rukken we heeeeeeel langzaam noordwaarts. Via Trang en Nakhon Si Thammerat waar we beiden een aantal dagen zaten. De ene x middenin de stad, de 2e x aan de rand van n nog grotere stad, maar met uitzicht op de koeien. Een prachtig nationaal park (en/in dorp KiriWong)  leek onze volgende bestemming, maar na een halve dag uittesten bleef t prachtig, maar er was echt geen ene ruk te doen, “dus” kwamen we er niet onderuit om ook een eiland aan te doen.

 by www.fretensonja.nl on 500px.comDSCF5030
Kiriwong

Ko Phangan; de makkelijkste en goedkoopste optie (zowel vervoer erheen als accomodatie), en hoewel het voor onze begrippen nog belachelijk overpriced is, -het is hier “in t zuiden” 1,5x zo duur (minder goedkoop) als we gewend zijn- toch maar voor 5 dagen een bungalowtje geboekt. Het eiland wordt eens per maand overstroomd door 30.000 partiepiepel voor het fullmoonfeest. De overige 3 weken is t rielekst. Al is er continue (halve/geen moon-)party; maar nee (niet voor ons, te oud? voor die gekkigheid), maar relaxen; jazekers (heerlijk in de hangmat).

DSCF5048by www.fretensonja.nl on 500px.com
Tongsala beach, Ko Phangan

En ook nog wat inspanning; Na 4 jaar zijn we eindelijk weer eens een dag gaan duiken bij Sail Rock. Helaas geen whale sharks gezien, het zicht was niet denderend en een vrij sterke stroming, maar loads en loads of fish! De moeite waard dus, en binnenkort zeker nog een keer! We hoppen weer verder, en “moesten” via SuratThani, vlgs iedereen een shithole, maar wij geloven niet iedereen. Deze keer hadden iedereen gelijk. Als je hier in de buurt bent, sla snel over. Je moet er vaak doorheen, maar stap uit de bus, meteen weer in een ander en bye . . .

. . . bye.

 

 

 

Tags

Booking.com