Colombo & first impressions

Nou, dat gaat nog niet meevallen (beetje klagen trekt altijd beetje aandacht ;-). We zijn nu 5 dagen in SriLanka’s hoofdstad Colombo. Qua grootte beetje ons eigen 020. Tussen de portugezen en engelsen was het 150 jaar (1640-1796) “van ons”. Nog te zien aan het Dutch fort, Dutch hospital en het “waar onze VOC-mentaliteit” al (dan) niet goed voor was; slave island. Echter de 1e impressies vliegen alle kanten op, de 2e, 3e en 4e ook. De stad heeft wel wat, maar zeker geen wow-factor.

DSCF5196
street in Colombo

Net een week voor onze aankomst heeft de premier de president afgezet. BuZa heeft het reisadvies aangepast naar “pas op, bemoei je er niet mee”. Blijkt ons eerste hotel recht tegenover de woning van de net afgezette MP te zitten. En hij wil niet weg! We zullen zien en het laten weten. De bevolking reageert (nog) redelijk/laconiek.

Het eten vinden we ook altijd erg belangrijk. Raar blijf ik t vinden dat men dat hier met de handen consumeert. Wel leuk daarbij; om het bord gaat eerst een plastic zakje, daar wordt de kost opgekwakt. Als je klaar bent, vouw je het zakje dicht en neem je als doggybag mee. Het bord kan zo weer de kast in, geniaal. Naast de nationale trots “rijst met curry”, wordt ik blij van Kottu Roti, een groente-kruiden-ei-baksel waar een roti doorheen geHakHakkuHakHakkuHakt wordt. Bekijk dit filmpje eens en bedenk daarbij dat dat hakken oorverdovend hard klinkt.

DSCF5201
cheap rice and curry

Hoe de rest vh eiland gedekt is moet blijken, maar hier is “Pickme”, een uber+deliveroo-combi. Daar zijn we lid van geworden, de tuktuk of taxi komt, het eten wordt gebracht. Eergister begon het tijdens onze vrimibo te hooooozen (tis nog 1 maandje regentijd) dus uit eten zatter niet in (daar zijn onze, meegebrachtte!, parapluus niet tegen bestand), dus bestelden we voor € 2,50 ons avondeten. Ze belden nog even dat er iets niet was, maar ze zouden iets vervangends geven. Tien minuten later 2 zakken eten voor € 2,00. Toppie hier.

DSCF5206
zaterdag wasdag

 

 

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

  1. Barbara
    4 november 2018

    Niks te klagen toch? Ik ben jaloers:) Leuke foto’s. Have Fun! X

  2. Els Hogenboom
    7 november 2018

    Ik hoop dat het daar rustig blijft. Ik heb het filmpje bekeken het is echt haken.Geniet

  3. Liesbeth
    14 november 2018

    Heerlijk die curry!! Ik herinner me ook fantastische chutneys. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.