Naar het zuiden – strand/tourismten

Nou, dat gaat nog niet meevallen. Om je hier een beetje te laten oplichten. Alle waarschuwingen ten spijt; het is (nog) niet waar. 1) Ons hotel was overboekt, nou vooruit, neem de family-room maar; 100 m2 met keuken, badkmr, living en 2 slaapkamers met 5 bedden! Er waren echter maar 2 bedden gedekt, zodat we toch bij elkaar moesten. 2) De taxisjoof zei tevoren; t is ongeveer € 2. Toen er 1,50 op de meter stond zei ie; we zijn er. 3) Op een halve literblik staat dat ie € 0,80 kost. De slijter vroeg 1,80 en ik gaf m € 5 voor 6 blikken. Vond ie ook goed. 4) De lokale kroeg zou vrouwonvriendelijk zijn. Buiten een diepgedekolleteerde foto van Marilyn M is ons niks opgelicht.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Wine Store in Ahungalla

Wat wèl waar is; het OV is retedrukvol en uitpuilend. We zakken momenteel vanuit Colombo langs de ZW-kust af. Na 50 km beginnen “de stranden”, die dan 200 km doorgaan. We zullen er zoveel mogelijk uittsjekken. Na de eerste 10 dagen geen blanke gezien te hebben, struikelen we er ineens over. Ons eindoordeel hierover de volgende x. “Hé, haha, kijk, daar gaat een surfer met een hondje voorop zn board door de golven!”

DSCF5240
Buschauffeur in Sri Lanka; bellen, toeteren, inhalen en gas geven!

Om tijdens een half jaar reizen het drankgelag binnen de perken te houden vergt uiteraard wat discipline. Die we niet altijd hebben. Zo stuitten we afgelopen zaterdag op een sport-tv-crew; 6 gasten, van verschillende nationaliteiten, voor een cricket-verslag, maar hun eerste avond vrijaf, oeps! Zondag deden wìj maar even niks. Zij moesten dan 7 uur lang in een bussie hobbelen, met kabels enzo naar het stadion. Maandag en dinsdag alle snoeren uitrollen en camera’s opstellen. Woensdag t/m zaterdag de wedstrijd; 3×2 uur per dag! Op zondag maken ze t af als er teveel regenpauzes zijn geweest. Uiteraard lunch- en tea-time tussendoor. Voor een uitverkocht 35.000koppig publiek. Kaartjes vanuit GB, inkl. alles voor € 3.000, aan de deur € 2 à 20 per dag. En dat is dan een oefenpotje. Die ze in november 3x doen. En in oktober hadden ze al 6x tegen elkaar gespeeld om de ODI.

DSCF5244
Biertje op het strand in Hikkaduwa

Oh, en de premier heeft afgelopen wiekent het hele parlement ontslagen. Toppie hier.

 

Tags

Booking.com