Met een manke in de bergen; niet handig

Nou, dat gaat nog niet meevallen. Zijn we in “the Hill Country” beland zodat Fret lekker door de bergen kan wandelen, verzwikt ie zijn voet door een lullig misstapje. Dan vallen de 100 treden omhoog of omlaag naar/vanaf ons guesthouse nog niet mee.

Vanaf de laatste kuststop in Hiriketiya zijn we een klein stukje landinwaarts in oostelijke richting gegaan naar Tissamaharama (afgekort ook wel Tissa). De enige reden dat toeristen hier komen is dat het als uitvalbasis dient voor een safari in Yala National Park. Hier kun je met een beetje geluk luipaarden, olifanten en krokodillen spotten. Wij hadden geen zin om 50 US$ pp uit te geven om file rijdend achter andere jeeps door het park te gaan, dus hebben ons beperkt tot andere uitstapjes.

DSCF5334
Kirinda

Kirinda; het laatste zuidelijke kustplaatjes voor Yala National Park. Een busritje van 15 km met ongeveer om de 300 mtr een halte en de gemiddelde snelheid met een beetje geluk 20 km per uur is (ik ben fret niet, dus reken zelf maar uit). Kirinda is een klein vissersdorpje met een belangrijke boeddhistische tempel waar iedere Sinhalese minimaal een keer in zijn leven geweest moet zijn. Een mega zandvlakte als parkeerterrein met daar omheen tientallen kleine stalletjes met snacks en souvenirs voor de lokale toerist.

Kataragama; een heilige plaats 20 km noord-oost van Tissa en precies zo’n zelfde soort busrit als hierboven. Als de bus stopt in een dorpje met een school dan moet je je schrap zetten, want honderden (okee, tientallen) schoolkinderen moeten een paar haltes mee. Grote schooltassen worden bij zittende mensen op schoot gezet om ruimte te winnen, ditzelfde gebeurd in sommige gevallen ook met baby’s en kleine kinderen. Kataragama is het belangrijkste pelgrimsoord van het land. Duizenden pelgrims, Boeddhisten, Hindu’s, Moslim en Vedda bezoeken de Kataragama tempel, met juli en augustus tijdens als hoogtepunt tijdens het Kataragama festival.

DSCF5354
Kataragama

Vanaf Tissa zijn we met 3 bussen/2 overstappen de highlands van Sri Lanka in getrokken, om te beginnen in het plaatsje Ella. Op 1000 mtr hoogte met een temperatuur van 22/17 ° C hebben we onze lange broek en trui weer uit moeten graven. Op dag 1 hebben we nog een tochtje naar de Nine Arch Bridge kunnen maken (zie foto bovenaan), maar op dag 2 verzwikte Fret zijn voet, zodat we nu op dag 3 relaxen op ons balkon. Gelukkig hebben ze hier behalve hippe toeristen bars met toeristen prijzen ook nog 1 lokale kroeg, waar wij uiteraard aan het eind van de middag te vinden zijn. Toppie hier.

 

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

 1. Sil
  2 december 2018

  Ach….arme Fretje. Been omhoog en relaxen dan maar

 2. Els hogenboom
  3 december 2018

  Dit is niet zo leuk.ik hoop dat je gauw de dingen die je wilt doen kan gaan doen.
  Mooie foto. XX

Reacties zijn gesloten.