Kandy, Kandy, Kandy, I can’t let you go . . . .

Nou, dat gaat nog niet meevallen. In dit land; géén eigenaardigheden te ontdekken/beschrijven. Daar moet ik meest eerst ff lekker voor generaliseren. En dat kan hier niet. ALLES is hier wel. En in alle kleuren, geuren en maten; mensen, eten, huizen, vervoer&infra; groot, klein, vet, vega, druk, of juist niet. Waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt door de Portugazen, Kazen en (toenzenogGreat-waren)Brexitdwazen. ALLES is ook/wel vaak; mwah, met uitschieters ALLE kanten op; gepruts tot geprots, mooi tot lilluk. ALLÉÉN de natuur; die is altijd mooi. En de mensen (en honden); die zijn altijd aardig. Denk echt dat j(ulli)e hier n x heen moet gaan!

DSCF5480

Kandy LakeWe hebben een dikke week in Kandy gezeten. Een grote stad, elke toerist komt er 1 of 2 dagen. En de localoos bezoeken de boedistiese heiligheden. Want de grote boeddha heeft hier ooit een tand verloren (ligt hier in een kluis, zeggen ze 🤔) en dat was wel een enorm tempelcomplex waard. Cultureel hoogtepunt schrijven de boeken. Tsja, t is best aardig, we hebben de tijd en het klimaat is top (op 500 m hoog, bijna nooit 30+ en 20-).

En ik vind er goed over voorgedacht. Er was eens een dal. De onderste 1 km2 laat je vollopen, heb je een meertje. Daaromheen een rondweg en op alle hellingen bouw je her&der huissies in het groen. Als de 7-sprong zijn er uitvalswegen en zo ben je binnen 1 km op een heuveltop en (loop je) de natuur in.

Nu zijn we in Teldeniya, ieniemieniedurp aan een resevoir-meer. Palmbomen rondom en de Knuckles Range Forest Reserve om de hoek. Mooi-mooi-mooi.

DSCF5488

Leuke? Medemaakselstjes;
1) Aangekomen bij ons hotelletje, riep er iemand omhoog naar de baas; “people from booking are here”. Na 20 minuten rondleiding door elke hoek&gat en wij 6x gezegd te hebben gewoon gast te zijn, kreegtie door dat we gewoon gast waren en niet van Booking.com en kregen we onze kamersleutel.
2) Vanaf Ella hebben we 185 km getreint om hier te komen, ik zag dat t 121 km lopen zou zijn geweest!
3)  Zitten we net ff op onze kamer te vergaderen, komt r een aappie (op) onze balkon(hek), asbak en mijn slippers zitten onderzeiken!
4)  All-time-ever-low-price-lunch; pannekoeken met pittige toppings; € 0,15 p.st., alle2; 3 op.
5)  sAvons om 18 komen er 1000 grote vleermuizen voorbij ons balkon, gaan ze paar km verdrop hangen, amazing.

DSCF5511
Central Market, Kandy

Die afgezette premier is toch weer terug, lijkt ons -voorzoweinig we dr vanaf weten- goeje zaak. Vooralsnog/-lopig was dit onze eindbestemming in de bergheuvels. Toppie hier.

.

Tags

Booking.com
 

4 Reacties

 1. desiree
  22 december 2018

  Lekker doorgaan zo.

 2. Barbara
  23 december 2018

  Klinkt echt heerlijk zeg. Super dat jullie zo enthousiast en positief zijn. Sri Lanka is ook echt booming nu. Genieten!!!! X

 3. Jet
  25 december 2018

  He moppies, merry xmas!! Wat weer een mooie fotoos zeg, ziet er toppie uit! Xxx Jet

 4. Richard
  1 januari 2019

  Gelukkig nieuwjaar!

Reacties zijn gesloten.