Is het land te klein of onze reis te lang?!

Nou, dat gaat nog niet meevallen. Eigenlijk is Sri Lanka in 1 maand prima gehelemaal te zien. Dan heb je ook nog wel een (dikke) week strandtijd. Wil je echter lekker rustig aan doen, dan is 3 maand (meer dan) priem lang zat. Dus wij hebben 2 maand over/teveel.
Na al een onnozel ommentje door het midden vh (ei)land staan we nu, halverwege onze reis, voor de meerkeuzevraag; wat nu?! In het Noorden is ieders sari en sarong net droog gewaaid, nadat er (eind dec ff snel in 2 dagen) 1 meter water viel en er 100.000 mensen geëvakueerd werden. In het Oosten waai je nog uit je bikini door de monsoon, die nog wel een maandje kan duren.
Dus gaan/zijn wij terug naar waar het (hooplijk) mooi & lekker leuk en gaaf is. We klooien nu wat op en heen en neer/weer tegen de westelijke berghellingen. Je kent t wel (?); van plat en heet “beneje” tot ideaal klimaat, maar bergbeklimdalen daarboven. En “alleen maar lekker wandelen” is niet voor iedereen leuk!

DSCF5615
Mawanella

En/maar het land is veel meer toeristies al reizigeristies. Dus als je van de gebaande paden wijkt; – wordt het eten lekkerder en goedkoper, – is een bar onvindbaar (leve de “wine store”), – zijn accomodaties iets duurder (want de LanKezen), – wor je aangekeken (vnl door -middelbare- scholierinnetjes) asof je aliën bent en – is om 21 uur alles uitgestorven.
Voor de presiesen onder u lezer(in)s; we verbleven van biertovenarij in Kurunegala, via penthouse te Peradeniya , naar “mud chalet” à Mawanella.

DSCF5619
leve de “winestore”

Maar je maakt altijd iets mee;
1. Rob de Nijs zn zachtjes tikkende regen tegen t slaapkamerraam is hier een populèrre ringtoon.
2. Een HansKlokBierMoment; de wonderbaarlijke biervermindermeermenigvuldiging; we hadden een éven aantal blikkies gekocht en dronken telkens gelijk op. Ineenens pakte ik er 2 uit de koele kast en was er nog maar 1-tje over?! Nouja, misschien een andere (aso)klant, ik had t zelf ook kunnen doen. Twee dagen later wéér, maar geen andere klanten! Dus ik toog naar de “staff”. De meid belde de bazin en het “mannetje” sprak ineens geen engels meer en liep weg. Son zag m wel heen&weer voorbijsloffen. Terug op t terras moest ik met mannetje mee naar de koele kast en wees ie heel verongelijkt schouderophalend op de inhoud; 2 blikkies, nouja!!

3. Er zijn hier een stuk of 25 nationale feest(=vrije)dagen per jaar. Men baalt hier dat er dit jaar 12 in het wiekent vallen. Snappik opzich, maar . . . op al die dagen is 3kwart van de horeca dicht, waarvan alle kroegen en wine-stores (daar vekopen ze arrack en bier). Raarrrrr. 15+20 jan is feestdag. Toppie hier.

DSCF5614
Maha Oya in Mawanella

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els hogenboom
    19 januari 2019

    Beetje een verwarend verhaal,als jullie maar genieten. XX

Reacties zijn gesloten.