Enorm heuvel(pr)acht-ige Ha Giang brommerrondje

Er zijn zo van die dagen dat alles tegenzit**. Je wordt wakker op een matras zo hard als een plank, dat je ervan uitgaat dat de volgende x dat je op zó’n harde plank ligt, er nog 5 plankies omheen getimmert zitten. Ons favo gekozen ontbyt was op, “oh nou, doe dan dat maar”, bleek niet te vreten. Op de bus die “elk uur” voorbijkompt stonden we 95 minuten in de regen te wachten. Eindelijk in het volgend dorp naar hotelvoorkeur 1; vol. Nr 2 en 3 ook. Toen waren de voorkeuren op en vroegen we overal om room available? Nummer 11 had een kamer. Voor €16, waar we op €11 gerekent hadden! En toen was t pas begin vd middag. En heb ik ook nog een bad hairday**. Dus begon onze zamibo een uurtje vroeger en die maakte alles weer goed.
** vrije interpretatie van -je kent ze wel- *klik hier*

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
sunday market in Yen Minh

Waar waren we ook weer gebleven; ohja, Ha Giang, dat wàs dè start en finish voor stoeries op offroadcrossmotoren om de “extreme northern loop” te doen. In 3 dagen 320 km over passen, richels en gaten. Sinds enkele jaren zijn de wegen iets beter en kun je met elke brommert rond, wat wij natuluk met het OV gaan doen/proberen. In 2 weken.

Na een welverdiende rustdag ging het de dag erop een hele dag regenen. Dat werd nog een dag naar een natte tuin kijken. Goh, wat waren we toen uitgerust.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Ergens op een weggetje in Yen Minh

Onze etappes van een kleine 50km brengen pr8ige schattige dorpjes volop kleine kringloopkeuterboertjes en de onwijs uitgestrekte (hoog)vlakten zorgen elke dag wel voor n zooitje wow-momenten. Maar er zijn al genoeg landsgappiefotoos, dus proberen we het echte leven vast te leggen. Ohoh, wat is het hier mooi (op 700-1200 m hoog).

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
markt in Tam Son

China ligt vaak op n steenworp afstand (kan ver gooien); doet daarom het internet raar? We zijn pakkumbeet halfway de loop; Tam Son, Yen Minh en Dong Van kunnen we afstrepen. Tot het volgend fraaltje.

.

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Harriet
  6 november 2019

  Supermooie fotos zeg! Have fun

 2. Arnold
  6 november 2019

  Hey mooi rondje toch de motorloop, waarom hebben jullie niet gewoon een motor gehuurd dan?

 3. sonja
  6 november 2019

  Hahaha, iets met geen motor rijbewijs (dus ook niet verzekerd….) En wij zijn dan wel weer zo eigenwijs om het anders te doen dan dat iedereen het doet

Reacties zijn gesloten.