Het Noorden van Vietnam, tussenrapportsijfer 8+

Is het land te groot, of onze reis te kort. Zo zou dit verhaal ook kunnen heten. We hadden een maandje ingepland. Het noorden is globaal 500×250 km2. Maar met/door bergen zo GROOTs en uitgestrekt. En met het OV moet je tijd en geduld hebben; tsjek. We hebben nu (alleen) het uiterste noorden-midden 200×100 km2 gedaan, 1000 km met 10 tussenstops. Het is onbeschrijfelijk (dus daar begin ik niet aan) mooi, ga zelf maar kijken.
Het noordóósten hadden we *zie blog 18 nov 2014* al gedaan, rondje 600km in 1 week, dat was toen weekkie tekort tijd. Wie weet komt het noordwèsten in april 2020 a.d. beurt.

Het hele noorden is een ideale wiekenttrip voor de 8 mljn inwonersters van Hanoi, ff lekker de bergen in, voelen wat kou is en pak een zondagsmarkt mee. Dus reserveer voor de wiekenden zeker je hotel. Als je gaat; van mei tm sept is t te nat en van dec tm feb te koud, dus ga van 31okt tm 1nov of 31mrt tm 1apr!

DSCF0177
ergens in de bergen

Na ons vorige verhaal liepen we dood. Reizen is nl. wel plannen, maar zeker ook wijzigen/grenzen stellen. Onze wensen zijn; een leuk kamertje met balkon, per OV te bereiken. Dus als er 1. Geen bus rijdt (voor €0,03 pp/km) dan kan ons budget best een taxi van €0,40/km x 40km aan. En als 2. De badkamer gezamelijk met oma+opa is, nie bij nadenken. De 3. Dunner als triplex tussenmuurtjes, daar zijn oordoppen voor. En 4. Een piepschuim matras red je wel paar dagen. Zelfs 5. Als ze in afgelegen gebieden de prijs van eten&drinken verdubbelen, mwha vooruit. Tot slot zijn we 6. Op kou (20/15°) netaan oké, redelijk voorbereid.

Maar toen wilden we naar Meo Vac, wat op punt 1 tm 6 positief scoorde. Dat betekende een change of plans. Mooi verkeersbord; “weg afgesloten, omleiding 144 km”. Tjongejonge (#metoo, Meidmeid), wat kan/moet hier nog veel (ver)beter/-anderen. Achteraf hadden we natuluk&gewoon meteen vanuit Bac Ha voor €30 met de taxi naar Coc Pai (=ook Xin Man) moeten gaan, maarja iets met die koe en zijn reet. Want onze laatste stops Coc Pai en Vinh Quang (=ook Su Phi) en zeker de ritten/omgeving; bjoetiefoel. En van de 37 aanwezige bergstamvolken hebben we dr intussen denk kwa klederdracht de helft gezien.

DSCF0199
markt in Coc Pai (Xin Man)

 

NB. Die ochtendgym om 05.00 a.m. via de openbare luidspiekers is natuurlijk echt geweldig!

.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els hogenboom
    16 november 2019

    Wat een belevenis geniet van een maand in het huisje.x

Reacties zijn gesloten.