3 weken “strand”vakansie

Gewoon rustig genieten van 6 maanden weg zijn en de koude feestdagen missen. We verkennen hier 250 km kust (net onder het midden van Vietnam) waar het eiglijk jaarrond priem toeven is (ga niet in okt/nov). Na een reuzensprong van 1100 km zuidwaarts. Voor de steden zèlf hoef je -zoals gewoonljjk en altijd hier- nooit te gaan, maar voor gezelligheid, aardige mensen en het weer; toppie hoor.

DSCF0389
Nha Trang

Nha Trang; van nul naar kwart miljoen inwoon(st)ers in 20 jaar, daarenbovenop nog 50.000 toeristen, unbelievable. De boulevard en evenwijdige 1e anderhalve winkelstraat waren niet echt aan ons besteed, maar dáár8er; nix mis mee nie.

DSCF0408
Tuy Hoa

Tuy Hoa; het kan altijd dus nòg goedkoper. Tuinkamer voor nog geen tientje, een ontbijtje voor 60, lunsj voor 80 en als klap op de vuurpijl een liter bier (tappie) voor 40 eurocent. Enorme (infra)-bouw-aktiviteiten in de opstoot en vaart van “het volk” vooruit!

DSCF0445
Lucky Spot

Tussen-in-the-middle-of-zee (zagen we nog een resortje “Lucky Spot Beach Bungalow“. Konden we nie overslaan. Wuivende palmbomen, ruisende zee en kwetterende vogeltjes tot in bed, mmmhhh. Maar, badpak aan en zand&zout in de naad, wat is daar ook weer leuk aan?

DSCF0432
Từ Nham, Xuân Thịnh, Sông Cầu

Quy Nhon; noujazeg, wat een hippig, modern, leuke (studenten)stad hebben we hier. Door heuvels en zee ingesloten. We slapen in een zeecontainer(-parkje, tuintje), naast een “nacht”klup (herrie van 22 tot 24!).  #misschienover2maandjesnog1xheengaan🤘

DSCF0452
Quy Nhon

Strax ff 250 km naar links naar Pleiku en tot de grens-controle met Cambodja. Next story.

Tags

Booking.com