Vietnams Southwest highlands

Wat is Vietnam toch gevarieerd uitge(st)rekt. Maar we hebben weer 1 regio “gedaan“; in 3 weken 800 km door het ZW-hoogland; van de Z-voet, via de top naar het midden vh land geheuveld. Oké, dit kàn 2x zo sneller, mja. En (tip!); de 1e 3 plekken doe je tijdens je vakansie/reis ZuidVietnam en de laatste 2 tijdens VN-CentraalMidden. Wat nauwlijks sneller kan, is verplaatsen. Wij, vaak met lokaal OV, halen de 40 gemiddeld niet en met iets duurder (expresse, vip, limousine) vervoer mss 50 km/u. Lekker veel tijd om van de omgeving te genieten toch; 100 kleuren groen.

Deze etappe start in dorp (Nam) Cat Tien. Bij dit national park zijn wat resortachtige dingetjes ontstaan. Wij in een hutje met hangmat langs een rivier. Luier- en wandelen, top.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Nam Cat Tien

Vervolgens naar Bao Loc. Hoogtestage. Aan beide kanten vd stad een kamertje met uitzicht. West was lekker dicht bij t centrum, oost wel erg mooi in de heuvel.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Da Lat

Top of the (h)bill; Da Lat (je weet wel, van die kassen en aerebije). Denk toch wel mijn (1 onzer) favoriet in Vietnam. Het centrum lijkt net een skihutdorp (ik heb nog nooit skiet, dus slaat mooglijk nergens op). De eerste middag komen we oma13 (baas van kroeg13) tegen. Die herkende ons ook nog en we moesten meteen een free beer in haar nieuwe bar komen doen. Dakterras! De (lente)kleur bloeit en spat uit alles hier. Na 4 uur wandelen over de bergen toch een klein zonnestekie opgelopen?!

Ik vraag in de kroeg; Wat kost n biertje? Kreeg alleen de prijs per doos (24blikken). Oké, doe maar. Gelukkig mochten we na gedane zaken het ressie gewoon weer truginleveren!

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Da Lat

In 5 uur hobbeldekronkel naar Buon MaT huot, ons basiskamp tijdens de afdaling. De prachtige, edoch gortjedroge natuur smeekt om water. De rijstvelden worden nog wel bevloeid uit de sinkende bassins, maar de koffie en peper moeten nog n weekkie of 6 w88, voordat t weer 6 mndn gaat regenen.

Finish in/aan de rand van Kon Tum. Uitpuffen in mega trouw-pool-partysentrum. Alle13fout, maar wel lkkr rielekst. De “beloofde” muziek/overlast moeten we nog ontberen, maar we blijven nog n paar dagen. Wie weet nog n bruiloft?!

Uiteindelijk was er (altijd maar weer) 1 (klimaat?)probleempie; het was overal overdags een graadje of 7 (!!) boven normaal, vaak 35 ipv 28. En dat al een maand, a h begin van de lentezomer, waar gaat dit heen?! Zelfs 1 dag 38 èn hele dag geen stroom in de stad. Dan moeten er hillu villu ysklonten in je bier! Gelukkig snags nog wel de normale 19°.

.

Tags

Booking.com