Hoe houd je het uit – deel 2, omgeving

Ofwel; le campo, la naturaleza, de rio’s y sjerrraas.
Let op! Het nunavolgende blog rammelt als een collectebus.

Tussen de stad en “echte bergen” ligt 5 km heuvels (mijn wandelgebied). Enorm veel paden, niet altijd even logies (behalve voor de boeren), waardoor veel hoogtemeters gemaakt worden; op en af en op en af. En fout (dood-)lopen, geen verbindingen tussen alle heuvelkammen. Soms zijn ze er wel, of denk je dat, maar dan eindigen ze bij hekken met slo(t)ten of afgronden. Hadden die boeren niet voor mij wat extra overpadjes kunnen maken?
Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Het mooie van lang(er) op 1 plek zijn, is dat je dingen gaat begrijpen. De eerste x datje een zwart schaap ziet, zegt de een; “kijk, hier zijn dè schapen zwart”, waarna de ander zegt; “neenee, er is hier minimaal 1 schaap dat aan 1 kant zwart is”. De waarheid ligt meestal ergens daar tussen. Die vinden we uit; leer van ons!
Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.comBij aankomst was de natuur na 9 maanden met weinig regen best dor. Rond kerst hadden we 1 week regen, waarna de natuur ontPLOFt is, ineens alles groen, geel, paars en natuurlijk roze. De geur van Eucalyphthus, amandelen, sitrus en kruiden wordt steeds lekkerder. In “de verte” zien we de Rots van Gibraltar, waarnaast bij helder weer zelfs Afrika zichtbaar is.
Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Dussss . . . altijd buitenspelen! Tot . . . . (Let op! Nog maar enkele data vrij; 1x visite gehad, 4x int verschiet, gzelli).
Denk even mee en raegeer; is het meerfout van sgryfvoud nu 2voud of 2fout?!

 

.

 

Tags

Booking.com