Phuket, Thailand; toeristen-nachtmerrie?!

Na 3x 5 maanden Thailand (resp. 9, 7 en 5 jaar gelee) d88 we dit wel aardig gezien te hebben. Maar het ging toch weer Thais kriebelen. En al geven we soms fel af op (massa)toerisme, de AI-robot hintte Phuket. Zelf nooit als optie verzonnen. Wel moesten we dan naar de zuid-oost-hoek van t eiland, achter de bergen. Om daar te komen moet je wel door het gekkenhuis; 300.000 toeristen.

Phuket is net effies groter als Texel en in de 4 wintermaanden komen er 5 miljoen bezoekers. Stranden vol vlees, wat met 32/26° jaarrond nètaan te doen is (NÍÉT, roept Son). In de 8 maanden regenseizoen en een LV van 110% is t niettedoen, toch nogeens 5 mljn toeristen. En zelfs nú is lekker 10 km wandelen alleen weggelegd voor de gekkies (Ja jij, zegt Son).
Phuket Thailand by www.fretensonja.nl on 500px.comDe eerste week zaten we hilmaal in t zuiden, middenin Rawai, aan de rand van een dorpie en een berg. Een plek als 1000 anderen, maar ook 1 uit 1000-en. Het eiland is nog steeds 80% natuur, heuvels en landbouw. De onvermijdelijke rubberbomen- en palmolieplantages waar ik over lees konnik slechts kleinschalig vinden.
Bossie, berregie en weg vd massa, lijkt priem. Maar ook hier al teveel (dus halflege) restaurants met slecht “Thais” eten/toeristenvoer en dure drank. En waarom zijn afgelopen 40 jaar wel bijna alle hippies overdwenen, maar BobMarlie nog niet? Wat een zeikmuzak.
Phuket Thailand by www.fretensonja.nl on 500px.com

De tweede week middenin Phuket (old) town. Stadje vol koloniale invloeden. Want al sinds 1600 wilde iedereen t eiland hebben, elke europese kolonialisator alsmede birma en sjina hebben de tinmijnen en haven gehad. Nu een gemoedulluk stadje, dat een paar duuzend dag(uurt)jesmensen per dag trekt. Eiglijk hartstikke leuk en tussen vele ballententen 1 leuke kroeg, wat wil je/we nog meer?!
Veel Thai, dùs lekker eten. Want ohja, dat moest ik nog vertellen. Eén grote reden om weer naar Thailand te gaan is het eten. Ohohoh, wat lekker en pittig. Voorzichtig deppen dandere ochtend!
Noodle soup Thailand by www.fretensonja.nl on 500px.com

En toeristme, tsja. Beter af&toe 1 plek kompleet naar de klote als 10 eilanden voor de helft. Dus wat is er mis met massa? En wij doen wel . . . alsof, maar op de schaal van FloorjeD tot Cor&Don staan wij mss in een bescheiden midden. Waar het waardeoordeel aan eenieder zelf is. Al zijn wij liever iets meer Flor als Cor!
Phuket Town Thailand by www.fretensonja.nl on 500px.com

 

.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Richard
    28 december 2022

    Maar geen nieuwjaarsfeesten in Thailand…
    Have fun!

Reacties zijn gesloten.