Yesbut . . . we hebben 1 week geboekt. En al betaald!

“Sorrie, wij gesloten. Riekonstruktion for 3 months. Byebye.” Daar sta je dan, met je plunjezak. Toevallig geboekt via èr-bie+bie, die bieden dan vergelijkbaar alternatieven. We kregen er 1 in zuidafrika, 2 in zuidamerika en 1 in Odessa-Ukrain! Handig zo’n meedenkende chatrobot. Tis goedgekomen, maar ons tuinterras werd een balkonnetje helaas.

Back to waar we waren/zijn; BANGKOK. Nu 3 weken in 3 verschillende hoeken vd stad (en in t verleden ook al 10x geweest, dus do we need to say more). Geweldig, verrassend, overweldigend. En al heb ik de stad ook vast weleens omschreven als kansloos, te druk: Teringtandjes wat een sprong in de moderniteit is hier afgelopen 5 jaar gemaakt. Verbazing blijft.
Bangkok by www.fretensonja.nl on 500px.comDe eerste week sliepen we in “zakendistrikt” Sathon, toen een weekkie aan de westkant van de ChaoPhraya-rivier, waar de stad eind 18e eeuw gestart is en tot slot naar de oostoever waarheen de stad begin 19e eeuw verplaatst werd met de rivier als dikke bescherming tegen de Birmezen.

Sinds zomer 2022 de toeristen weer met open armen worden ontvangen is ook in Thailand de MarryYouHanna volkomen legaal. Er zijn nu al meer wietsjops per inw als in NL. En het eerste gezeik is er ook al, ben benieuwd hoelang dit zo blijft. Femke kan wel mooi alle “stonies” weren en tell ‘m to fuk up naar Thailand.

Bangkok by www.fretensonja.nl on 500px.com
tuin bij ons huissie

De middelste week op de west-bank hadden we een huissie in tuin van 1 rai (wellis uitgelegd toch?), waardoor we eiglijk vooral rielekst hebben. Heerlijk rustig. Daar ook nieuwjaar en omdat ze hier 543 jaar eerder zijn begonnen met tellen, rolden we t jaar 2566 in. Kaboem!En omdat er maar 3 leuke hotelletjes in BKK zijn, waarvan 1 in verbouwing, zitten we nu in DinDaeng. Het lijkt wel een naaiateleir van 2 km2. Werkelijk overal zitten mensjes in huisjes te stoffenrollen, patronentekenen, knippen, naaien, stomen, strijken en weet ik nie wat.

Bangkok by www.fretensonja.nl on 500px.com
naaiateliertje

Wist je dat de echte naam van Bangkok de langste stadsnaam ter wereld is? Herhaal na mij: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”. Vrij vertaald betekent dat: ‘De stad der engelen, de Grote stad, verblijfplaats van de Boeddha van Smaragd, de onneembare stad (van Ayutthaya) van de God Indra, de grote hoofdstad van de wereld begiftigd met negen kostbare edelstenen, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat lijkt op het hemelse verblijf waar de gereïncarneerde God heerst, een stad, geschonken door Indra en gebouwd door Vishnukarn.’ De Thai zelf noemen de stad voor het gemak meestal ‘Krung Thep Maka Nakhon’ of ‘Krung Thep’.

Moeilijk kijkend emotikonnetje, lachebekkie, zon(nenbril), pilsies en kus-ikoontje!

Bangkok by www.fretensonja.nl on 500px.com
.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

 1. Liesbeth
  8 januari 2023

  Klinkt weer als vanouds top allemaal.
  Wij in de bush in Zuid-Afrika met aapjes en impala’s om ons heen. En 37 graden :-).
  Geniet nog lekker door daar!
  L&W

Reacties zijn gesloten.