Rond+om Medellin, krimineel mooi

Weg uit de tropen.

Tjemig, wat een adembenemende bergzichten, via de snel?weg62. Je haalt gemiddeld nog geen 40 km\u, ondanks vele bruggen en tunnels (in aanleg), dus lekker lang kijken. Helaas voor fotoos toch te ingewikkeld, dus je zult er zelf eens heenmoeten. Regelmatig (10+)kilometers ver kijken.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Santa Fé de Antioquia

Op 2,5 km hoog de wolken bedwongen en weer een diep dal in. We stopten voor een dagofwat in Santa Fe. Dachten we, maar dat was gerekend buiten het 24e filmfestival dat net begon, alles vol. Dus 1 avondje in de 1e door ons hier in tland gevonden rock(the black-)bar en door.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Guatapé

Via HW60 dees x, naar 2km hoog. Veel kleinschalige landbouw, wantja die 3 mljn mensen in Medellin moeten toch ook eten. Een enorm waterrijke hoogvlakte (eiglijk 1 groot reservoir in de vorm van een oktopus met 500 armen) leek niet alleen ons, maar daaglijks 1000 dagjesmensen een goeje stop. Guatape, zeer geinig, (mss iets tè) uberkleurrijk durrupie, zoals blijkt uit de fotoos.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Guatapé

Grootste attraxi is de Piedra de Penol, een solitaire steenpuist van 200 m hoog, te beklimmen via 750 treden in een vertikale scheur. De berg is vd gemeente Penol, maar ligt veel dichter bij Guatape. Dus die laatstgenoemden gingen met een emmer latex en 30 meter hoge letters hun plaatsnaam op de berg schilderen. Dat werd een fittie, er staat nu GI, hahaha.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
El Peñol de Guatapé

Need to know;
1. Met al dat gewandel in de bergen; kuiten en reet zo sterk en strak als een tropies hardhouten plank (geen foto).
2. Het is hier 10 graad koeler als op zeenivo en water kookt bij 90°, dus je eitje moet een minuutje langer.
3. In yle lucht wor je sneller drônken,
Zegt Pinokkio.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Guatapé omgeving

Tags

Booking.com