Cali, Popayan y San Agustin, “zuidst”

3x een kompleet ander verhaal! De reis is soms moojer als de bestemming, maar nu reden we ineens door 200×30 km2 zo plat als een pannenkoek, op 1 km hoog. De helft vol met suikerriet geplant. Wel voor t eerst in dit land 85 km in 1 uur gehaald.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cali

Over Cali, tsja, we weten het niet, snappen de stad mss niet (want wij komen niet voor salsa). Na een dikke week wel iets, maar kwamen er niet in de vibe. Moeilijk. Al is de beetje alternatieve (rock)scene wel weer eens een fijne verademing. Gevaarlijk? Zeker en vast, al nodigt het weer prima uit om (dag en nacht) op straat te hangen met een geestverruimend middel. En lijkt het hangvolk ook wel een beetje op dat op Lowlands-zondag-laat.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cali

In Popayan -centro- kan je 500 jaar terugkijken. Toen was het de belangrijkste handel-\hoofdstad vh zuiden en een lekker klimaatje voor de rijke suikerrietboeren. Nu (nog) een studentenstad. Het 75jarige kroegbaassie tapte nix meer, maar was druk in de weer met zn ruim 1000 ouwe LP’s draaien, de 1 kraakte nog mooier als de ander. Tip!

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Kerkje in Popayán

De weg naar ons volgende plekkie was weer een pr8ige -en- hellride. Eerste en laatste uur (heel)vergezichten en door de wolken, 50 tinten groen en natuur, de middelste 3 uur door natuurpark genaamd “puur natuur”, zonder “weg”, oerwoud. Moet je zeker eens doen.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
San Agustin

In San Agustin kijk je 2000 jaar terug in de tijd. Alleen werd die oude beschaving pas 700 jaar terug ontdekt en niemand weet presies hoe of wat. Nu een archeologies park, met 1000 pig(gel)mee-achtige uitgehakte stenen skulpturen, ooit fel beschilderd. Maar het bijbehorende volk was al lang verdwenen\uitgestorven en er lag geen A4tje met uitleg bij.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
San Agustin

Tirrring, wat kan een land groot zijn. Al 3 maanden zijn we onderweg naar t zuiden, en eindelijk zijn we er. Op 2° NB om pesies te zyn, nog slegs 200 km van (de) Ekwador. En om kompleet\eerlijk te zijn; je kùnt nog 1000 km ZO over het Amazonewoud vliegen tot t uiterste puntje van Clombia, dat gaan we nie doen, we keren om\noordwaarts.

Shop via deze link als je een van onze foto’s aan je muur wilt.

.

Tags

Booking.com