Ée-Viva Ès-Spanja. Olée-Estepona

Let op! Het nunavolgende blog is weer zo samenhangend als saharazand.

Jahoor, we zijn er weer (vandoor). Als je namelijk bang bent om in de Nederlandse winter te bevriezen van de kou, of te smelten van de regen, en de tropen zijn kwa pandemiegedoe nog steeds best gedoe, dan is er niks mis met plan B; Spanje! Niet op reis, niet op vakansie, maar; overwinteren (hoe je dat doet lees je in een stukje van vorig jaar).Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Dus zijn we daar “maar weer” (voor 6 maanden) neergestreken; in het stadje Estepona dit X, maximaal zuid en behoorlijk west. In een (voor ons eigenlijk iets te sjiek-te-friemelig) penthouse aan de rand van de oude stad. Met panoramies uitzicht (NOZW) op; heuvels, kustlijn, zee en stad. Vanuit tuis (tsjek MC5J opt wwweb) zag t er geinig uit, we’ll see.

Vóór “de kroona” woonden er in dit voormalig schattig vissersdorp 70k mensen en verbleven er regelmatig-vaak-kontinu 30k toeristen/overwinteraars/bejaarden/enzo uit “onze” kontreien (noord-europa). Rondom zit je snel/zo in de natuur. Een bezoekje waard in een rondje Andalusië zegt de reisgids. We zullen, zoals u van ons gewent bent, regelmatig live verslag doen.Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Wil je langskomen; er is een kamer + badkamer vrij; € 40 p.n. voor twee, singles € 20. Wij blijven tot “de dag van de arbeid” 2022. Kwa klimaat gaan we uit van de “-3+2-maanden-regel”; nov t/m apr in Spanje lijkt op aug, sep, okt, apr, mei, jun in NL. Dussss . . . altijd buitenspelen! Tot . . . .Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Weet-je! Wie voldoende buiten komt, schept meer zonlicht, waardoor het lichaam meer serotonine en dopamine aanmaakt. Dat zijn zogeheten ‘gelukshormonen’ die vrolijk stemmen en energie geven.

.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Liesbeth Zwartelé
    29 oktober 2021

    Ooohhh, heerlijk!! Ben benieuwd naar las experiencias…
    Misschien kom ik wel aanwaaien om lekker te wandelen.
    Geniet daar!!

Reacties zijn gesloten.